fredag den 13. december 2013

Brændte mandler

Brændte mandler hører sig julen til i vores familie - mine børn elsker dem!
I vores familie synes vi at smagsresultatet af denne opskrift, kommer til at smage bedre end de mandler vi køber oppe på torvet.

Vil du give din familie en dejlig smagsoplevelse, så prøv denne opskrift som varmt kan anbefales:

Det skal du bruge:

250 g. mandler
250 g. flormelis
3/4 dl. vand
vanilje sukker efter smag - jeg plejer at bruge ca. 3 teskefulde

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne i en tykbundetgryde - gerne en støbejernsgryde, med en stor overflade. Bruger selv en Eva Trio Duraline wok gryde (iøvrigt mit foretrukne kogegrej)

Lad det koge op, for derefter at simre.
Rør i det jævnligt.


når det kogt nogle minutter begynder vandet og fordampe og flormelisen bliver hvid og tør.
Det er på dette tidspunkt, de fleste tror at der er gået noget galt - det er der ikke!


Nu skal der røres i det hele tiden. vend mandlerne og hold godt øje.
Mandlerne begynder så småt at blive brune og når de er blanke er mandlerne færdige.


Jeg plejer at brede dem ud på et stykke bagepapir til afkøling

Velbekomme :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar