torsdag den 13. marts 2014

Italienske kødboller

Smagen af Italien, sommer og sydens sol er lige mig.

Vi kan godt lide oksekød og tomatsovs, så hvad er mere oplagt at lave en fredag, hvis ikke det skal være spaghetti bolognaise, italienske kødboller selvfølgelig..,
Skulle du have lyst til at prøve, kommer opskriften her:

Det skal du bruge:

Sovs:
2 ds. Flåede tomater
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 spsk. Tørret oregano
1 dl. Rødvin
Salt/peber
Olivenolie
2 tsk tomat purer 
Sukker

Evt. Friskhakket oregano og basilikum 

Sådan gør du:
Løg og hvidløg hakkes fint og steges i olivenolie uden at tage farve.
Tilsæt vin og kog ind i et par minutter. Herefter hældes dåse tomaterne i , samt en sjat vand og krydderier.
Lad simre ved svag varme. Skal koge i min 1 time.
Smag til med salt, peber og sukker.

Kødboller:
500 g. Hakket oksekød
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. Tvebakker
1 æg
2 spsk oregano
2 spsk basilikum
Revet parmesan

Sådan gør:
Rør farsen sammen med krydderier, løg og hvidløg. Hvis man har friske krydderurter er dette super lækkert at bruge.
Løgene skal rives.
Bland knuste tvebakker i og tilsæt ægget.
Tilsæt derefter revet parmesan.
 Lad farsen hvile i 1 time.

Form kødbollerne og læg dem i et fad. De skal ikke forsteges.
Hæld derefter tomatsovsen over.
Riv parmesan ost ud over sovsen.

Sæt i ovnen i ca. 20 min. På 180 g. 

Server med pasta

Bon appetit!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar