torsdag den 22. december 2016

Nødde marengs med hinbær is - Islagkage

I vores familie er det tradition med 3 bestemte islagkager til dessert til julefrokosten. De er helt perfekte og vi har 2 år i træk også brugt dem til konfirmationsfesterne til ungerne.
Alle er vilde med dem.

har du lyst til selv at forsøge kommer opskriften her...

Det skal du bruge(8-10 pers)


Bunde:
4 æggehvider
150 g sukker
100 g. hasselnøddekerner


Hindbær is:
300 g hindbær
75 g sukker til hindbær
3 dl. piskefløde
75 g sukker til fløden


Sådan gør du:

Bunde
Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Hak nødderne fint og vend det forsigtigt i den rørte marengs. Tegn 2 cirkler på et stykke bagepapir efter den springform du skal bruge. Smør marengs ud i cirklerne og bag dem ved 175 grader i ca 30 minutter. Vend bundene ud på en bagerist og træk papiret af dem.

Is
Mos hindbærerne med en gaffel og rør dem med sukker. Pisk æggeblommerne luftige med sukker. Pisk fløden til skum. Vend hindbær mos, flødeskum og æggeblommer sammen.

Læg den ene nøddebund i bunden af springformen. hæld hindbærisen over og slut af med at lægge den sidste nøddebund på toppen. stil i fryseren i minimum 5 timer.

Desserten skal helst tages op ca. 20 minutter før den skal serveres.

Jeg plejer at pynte med friske jordbær og hakket hvid chokolade




Ingen kommentarer:

Send en kommentar