Konfekt er en fast tradition,
som vi laver hvert år til jul - og i vores familie er det mig som laver det til
juleaften.
Nogle varianter er blevet er fast sortiment,
andre gange forsøger vi med en ny variant/udformning - men her kommer et par
vores ideer
Det skal du bruge:
1 Rulle marcipan 700 g.
Jeg købte i år en rulle marcipan med
700 g delte den i 5 lige store stykker. Herfra lavede jeg så mine forskellige
varianter.
Bailey kugler
Marcipan
2 spsk. baileys
Pynt
Mørk chokolade
Nesquick kakao pulver
Sådan gør du:
Bland marcipan og baileys godt sammen
og sæt det i køleskabet for at trække og blive fast.
Tril derefter kugler massen til kugler
og stil på køl igen.
Kuglerne dyppes i mørk chokolade og
trilles dernæst i Nesquick kakaopulver
Konfekt med gin og appelsin
Marcipan
1 appelsin
3 tsk gin
2-3 spsk appelsinsaft
Pynt
Hvid chokolade
Appelsinskræl stænger lavet med Julianne
jern
Sådan gør du:
Tag Julianne og og lav hele skrællen
til strimler af appelsin. Put strmlerne på et stykke bagepapir og giv det 100
grader i ovnen til de er tørre og kan bruges til pynt.
Bland marcipan, appelsinsaft og gin godt
sammen og sæt det i køleskabet for at trække og blive fast.
Derefter laver jeg nogle små stænger
som jeg stiller på køl igen for at blive faste.
Dyppes dernæst i hvid chokolade og
pyntes med de tørre appelsin strimler
Juletræer
Marcipan
1 stang nougat
Pynt
Hvid chokolade
Kokos
Grøn frugtfarve
Evt. gul frugtfarve eller gule pynte
stjerner
Sådan gør du:
Bland grøn frugtfarve og kokos sammen –
kan du få gul ville jeg normalt også lave noget gult kokos, til toppen af
stjernen på juletræet. Put det på bagepapir og tør det ganske kort i ovnen på
ca. 100 grader. Jeg tørrer det sammen med appelsin skallerne.
Rul marcipanen ud og dæk med nougat –
det skal lave med 2 lag nougat og 3 lag marcipan. Dernæst skærer jeg det ud i
små trekanter. Og stiller på køl.
Når de er kølet af dypper jeg dem i
hvid chokolade og drysser med grøn kokos på sider og gult i toppen. I år havde
jeg ingen gul frugtfarve, men fandt i stedet nogle gule stjerne som jeg pyntede
med
Konfektstykker med gin og lime
Marcipan
Skrællen fra en line
2 tsk lime saft
2- 3 tsk gin
Pynt
Hvid chokolade
Grøn pynt - hvad mon de har i supermarkedet
Sådan gør du:
Bland marcipan, lime skal og lime saft
godt sammen. Jeg river skallen direkte ned i marcipanen og stiller det dernæst i
køleskabet for at trække og blive fast. Så ruller jeg det ud og skærer i
harlekinstern. Dernæst på køl i gen så det bliver fast nok til at dyppe i den
hvide chokolade og pynte med noget grønt. Det er forskelligt hvad man kan få i
supermarkedet og kun fantasien sætter grænser. Måske man kan lave lime skræl
med julienne jernet ligesom jeg gør med appelsinen.
Lakrids hjerter/stjerner
Marcipan
2 - 3 spsk. lakridspulver
Pynt
Hvid chokolade
Violer
Lakridspulver
Evt. andet farvestrålende pynt fra
hylden i supermarkedet
Sådan gør du:
Bland marcipan og lakridspulver godt
sammen og sæt det i køleskabet for at trække og blive fast.
Dernæst ruller jeg dette ud og bruger
nogle udstiksforme. I år brugte jeg kun hjerter og stjerner, men det kan man
gøre som man ønsker.
Når det alt sammen er stukket ud
stilles det på køl, og dyppes dernæst i chokolade. Det kan jo dyppes i hvilken
som helst type chokolade, men i vores familie vil alle blot have hvid
chokolade, så vi nøjes med dette. De pyntes med lilla violer og et drys af
lakridspulveret.
De små stjerne pyntede jeg med noget
farverigt sukkerstads som jeg fandt i supermarkedet
Bounty
1 ds kondenseret mælk
1 pose kokos
Pynt
Mærk chokolade
Kokos
Sådan gør du:
Bland kondenseret mælk og kokos godt
sammen og sæt det i køleskabet for at trække og blive fast. Rul derefter til
små aflange ruller og stil på køl. De skal være meget kolde for at kunne dyppes
i chokoladen. Jeg dypper disse i mørk chokolade og drysser med kokos
Gældende
for alle varianter er, at jeg smager disse til inden det stilles på køl første
gang. Vi har jo alle individuelle smagsløg – forsøg dig frem
Velbekomme
og rigtig glædelig jul
Ingen kommentarer:
Send en kommentar