Jeg var ved min mor at spise, og til min store fornøjelse
havde hun lavet tærte. Første gang jeg har fået det hos min mor, og det smagte
vidunderligt… Så jeg var nødt til at liste opskriften ud af hende – har dog
korrigeret lidt på ingredienser og krydderier og forsøgt at lave den lidt mere
sund her i store januars slankemåned.
Tærtedej
25 g. havregryn
100 g hvid hvede
75 g grahamsmel
1 tsk salt
0.5 dl olivenolie
¾ dl koldt vand
Fyld
200 g spinat – jeg bruger frosset fra fryseren
380 g kyllingefilet
4 æg
1 dl mælk
200 g hytteost
50 g revet gouda ost
1 tsk. salt
200 g gulerødder
Små tomater
1 tsk. Røget paprika
½ tsk. Chili
Salt/peber
Oliven olie til stegning
Min frosne spinat lader jeg tø op – put den evt. i vand og
sigt den efterfølgende.
Riv gulerødderne groft og skær kylling ud i meget fine tynde
korte strimler. (Jeg gør det oftest når kyllingen er frosset, så er det lettere
at lave tynde strimler)
Tænd ovnen på 200 g (varmluft)
Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål. Ælt
godt med fingrene til dejen er fast og smidig. Jeg ruller dejen ud mellem to
stykker bagepapir og putter dernæst dejen i tærtefad (28 cm) eller aflangt– Du kan enten smøre fadet eller
blot bage på bagepapir. Prik dernæst bunden og bag i ca. 10 min.
Mens dejen forbager steger jeg kyllingen i lidt olivenolie.
Krydr med salt, peber, chili og røget paprika. Dernæst tager jeg kyllingen af
panden og steger gulerødder og spinat i et par minutter, ligeledes i lidt olivenolie.
Krydr med salt og peber
Bland hytteost, mælk, æg og ost sammen i en skål med lidt
salt og peber. Rør rundt. Bland kyllingen og afdryppet gulerødder og spinat i – jeg dupper
vandet fra grøntsagerne i en si.
Hæld dernæst blandingen i formen, ovenpå den forbagte
tærtedej og pynt med halve tomater. Bag derefter tærten yderligt i ca. 20 - 30
min.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar