Kastanje Pasta - En Smag af Garfagnana
Om sommeren har jeg det store privilegium at arbejde i Italien, hvor jeg bor hos en skøn familie i en lille charmerende landsby i Toscana. Her driver familien Coletti en fantastisk restaurant, og deres gæstfrihed har givet mig mulighed for at opleve den lokale kultur og mad på tætteste hold.
En af de mest mindeværdige kulinariske oplevelser, jeg har haft i Roggio, er deres kastanje pasta – en ret, der hurtigt blev min absolutte favorit. Kastanje, eller "marroni" som de kalder det her, er en national "frugt" i Garfagnana dalen, og dens unikke, nøddeagtige smag gør den til en uundværlig del af det lokale køkken.
Kastanje pasta er ikke kun en delikatesse; det er en hyldest til regionens traditioner og naturens overflod. Derfor vil jeg gerne dele denne særlige ret med jer, så I også kan smage en bid af Garfagnanas skønhed.
Ingredienser (2 personer:):
150 g kastanjemel
50 g speltmel
1 stort æg
1 tsk salt
2-3 små salsiccia pølse
1 stor porre
2,5 dl fløde
Salt og peber
Friskrevet parmesan ost (valgfrit)
Friske trøfler (valgfrit)
Sådan gør du:
Forbered dejen:
Sigt kastanje- og hvedemelet gennem en si for at undgå klumper.
Lav en top af melet på bordet og form en fordybning i midten.
Slå ægget ud i fordybningen og tilsæt saltet.
Ælt dejen:
Brug en gaffel til forsigtigt at piske ægget sammen og gradvist blande det med melet.
Når dejen begynder at samle sig, ælt den godt med hænderne. Hvis dejen er for klistret, tilsæt lidt speltmel.
Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
Pak dejen ind i vita wrap og lad den hvile i køleskabet i minimum 30 minutter.
Rul dejen ud:
Tag dejen ud af køleskabet og del den i mindre portioner.
Rul hver portion ud med en pastamaskine eller en kagerulle, indtil dejen er meget tynd.
Skær dejen i brede strimler, ligesom lasagneplader, og bræk dem derefter i firkanter.
Forbered saucen:
Skær salsiccia pølsen ud i små tern.
Skær porren i tynde strimler.
I en pande, tilsæt fløde og varm den op ved middel varme. Tilsæt salsiccia og porrerne, og lad det simre, indtil porren er blød og pølsen er gennemstegt.
Smag til med salt og peber.
Kog pastaen:
Kog kastanje pastaen i en stor gryde med saltet vand i 2-3 minutter, indtil den er al dente.
Hæld pastaen i et dørslag og lad den dryppe af.
Servering:
Anret pastaen på en dyb tallerken.
Hæld flødesaucen med salsiccia og porrer over pastaen.
Riv frisk parmesan ost over anretningen
Hvis du har friske trøfler, riv dem over retten for ekstra smag og luksus.
Velbekomme!
Denne ret vil bringe smagen af Garfagnana-dalen direkte til dit bord.
Kommentarer
Send en kommentar