Risotto fyldt med kærlighed - spinat, rejer & tomat

 

Risotto fyldt med kærlighed

Jeg har haft den skønneste dag oppe hos min datter, hvor vi rigtig har hygget os sammen i køkkenet. Der blev kreeret en risotto som er fyldt med kærlighed – og selvfølgelig en masse smag!

Vi eksperimenterede lidt, og resultatet blev så lækkert, at jeg ikke kan lade være med at dele det med jer. Så hvis du har lyst til at forkæle dig selv (og måske også nogen, du holder af) med nem og skøn comfort food, så er her opskriften!

Husk, hemmeligheden bag den perfekte risotto er ikke bare ingredienserne, men også den kærlighed og tid, du lægger i den.

Risotto med rejer, tomater og spinat (Til 2 personer)

Ingredienser:

  • 200 g Vanamei-rejer (el. tigerrejer)
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 terning hønsebouillon
  • 2 dl hvidvin
  • Ca. 60 g friskrevet parmesan
  • 125 g cherry- eller blommetomater
  • 5 dl kogende vand
  • 150 g risottoris
  • 75 g spinat
  • Olivenolie


Marinade til rejerne:

  • 1 fed hvidløg (presset)
  • Olivenolie (til marinering)
  • ½ spsk. citron

Fremgangsmåde:

Mariner rejerne:

I en skål, mariner rejerne med olivenolie, presset hvidløg og citronsaft.

Rør godt rundt, så rejerne bliver jævnt dækket af marinaden. Lad dem marinere indtil risottoen er færdig.

 

Forbered grøntsagerne:

Skyl spinaten og halver tomaterne.

Læg tomaterne på en bageplade, drys med olivenolie, sukker, salt og peber. Sæt dem til side. Hak rødløget og de resterende hvidløg fint.

 

Kog bouillonen:

Kog 5 dl vand, og opløs hønsebouillonterningen i det varme vand. Sæt til side.

 

Forbered tomaterne:

Forvarm ovnen til 170°C og bag tomaterne i ca. 20-25 minutter, indtil de er bløde og let karamelliserede.

 

Sautér løg og hvidløg:

Varm lidt olivenolie i en gryde over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg og sautér i 2-3 minutter, indtil de er bløde og let gyldne.

 

Tilsæt ris:

Tilsæt risottorisene til gryden med løg og hvidløg, og rør godt rundt, så risene blandes med løgene. Sautér i yderligere 1-2 minutter indtil risene har absorberet.

 

Tilsæt hvidvin:

Hæld hvidvinen over risblandingen og lad alkoholen fordampe. Når vinen er absorberet, kan du begynde at tilsætte bouillonvandet.

 

Kog risottoen:

Tilsæt bouillonvand, lidt ad gangen (ca. 1 dl ad gangen), og lad risene absorbere væsken, inden du tilsætter mere. Rør forsigtigt, men undgå at røre for meget. Fortsæt denne proces indtil bouillonvæsken er opbrugt, og risene er møre, men stadig har en smule bid. Tilsæt evt. ekstra hvidvin for ekstra syre.

 

Tilsæt parmesanost:

Tag gryden af varmen og rør den revne parmesan i risottoen. Smag til med salt og peber.

 

Steg rejerne:

Varm en pande op og steg rejerne ganske kort.

 

Tilsæt spinat og tomater:

Når risottoen er næsten færdig, tilsæt spinat og tomaterne.

Rør forsigtigt, indtil spinaten er visnet.


Servering:

Anret risottoen på en tallerken og top med rejer, og evt. ekstra parmesanost.

God fornøjelse med din risotto og velbekomme! 




Kommentarer