Risotto fyldt med kærlighed
Jeg har haft den skønneste dag oppe hos min datter, hvor vi
rigtig har hygget os sammen i køkkenet. Der blev kreeret en risotto som er
fyldt med kærlighed – og selvfølgelig en masse smag!
Vi eksperimenterede lidt, og resultatet blev så lækkert, at jeg ikke kan lade være med at dele det med jer. Så hvis du har lyst til at forkæle dig selv (og måske også nogen, du holder af) med nem og skøn comfort food, så er her opskriften!
Husk, hemmeligheden bag den perfekte risotto er ikke bare ingredienserne, men også den kærlighed og tid, du lægger i den.
Risotto med rejer, tomater og spinat (Til 2 personer)
Ingredienser:
- 200
g Vanamei-rejer (el. tigerrejer)
- 1
rødløg
- 2
fed hvidløg
- 1
terning hønsebouillon
- 2
dl hvidvin
- Ca.
60 g friskrevet parmesan
- 125
g cherry- eller blommetomater
- 5
dl kogende vand
- 150
g risottoris
- 75
g spinat
- Olivenolie
Marinade til rejerne:
- 1
fed hvidløg (presset)
- Olivenolie
(til marinering)
- ½
spsk. citron
Fremgangsmåde:
Mariner rejerne:
I en skål, mariner rejerne med
olivenolie, presset hvidløg og citronsaft.
Rør godt rundt, så rejerne bliver
jævnt dækket af marinaden. Lad dem marinere indtil risottoen er færdig.
Forbered grøntsagerne:
Skyl spinaten og halver
tomaterne.
Læg tomaterne på en bageplade,
drys med olivenolie, sukker, salt og peber. Sæt dem til side. Hak rødløget og
de resterende hvidløg fint.
Kog bouillonen:
Kog 5 dl vand, og opløs
hønsebouillonterningen i det varme vand. Sæt til side.
Forbered tomaterne:
Forvarm ovnen til 170°C og bag
tomaterne i ca. 20-25 minutter, indtil de er bløde og let karamelliserede.
Sautér løg og hvidløg:
Varm lidt olivenolie i en gryde
over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg og sautér i 2-3 minutter, indtil de er
bløde og let gyldne.
Tilsæt ris:
Tilsæt risottorisene til gryden med
løg og hvidløg, og rør godt rundt, så risene blandes med løgene. Sautér i
yderligere 1-2 minutter indtil risene har absorberet.
Tilsæt hvidvin:
Hæld hvidvinen over risblandingen
og lad alkoholen fordampe. Når vinen er absorberet, kan du begynde at tilsætte
bouillonvandet.
Kog risottoen:
Tilsæt bouillonvand, lidt ad
gangen (ca. 1 dl ad gangen), og lad risene absorbere væsken, inden du tilsætter
mere. Rør forsigtigt, men undgå at røre for meget. Fortsæt denne proces indtil
bouillonvæsken er opbrugt, og risene er møre, men stadig har en smule bid. Tilsæt
evt. ekstra hvidvin for ekstra syre.
Tilsæt parmesanost:
Tag gryden af varmen og rør den
revne parmesan i risottoen. Smag til med salt og peber.
Steg rejerne:
Varm en pande op og steg rejerne
ganske kort.
Tilsæt spinat og tomater:
Når risottoen er næsten færdig, tilsæt spinat og tomaterne.
Rør forsigtigt, indtil spinaten
er visnet.
Servering:
Anret risottoen på en tallerken og top
med rejer, og evt. ekstra parmesanost.
God fornøjelse med din risotto og velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar