Hjertesalat med et twist af Waldorf

I mange år har jeg afvist alt, der mindede om en waldorfsalat – uden egentlig nogensinde at have smagt det. Det var i min ”kræsne periode”, hvor selleri var noget, jeg ikke brød mig om, og hvor sødt blandet med salt bare virkede forkert. Derfor har jeg faktisk aldrig lavet en waldorfsalat.

Men da jeg skulle have besøg af en god kollega – en, der ligesom mig går op i mad og elsker at nørde med råvarer og smag, ville jeg lave noget særligt.

Menuen stod på krondyrfilet, og jeg begyndte at tænke over, hvilket tilbehør der kunne matche et lækkert og mørt stykke vildtkød uden at trække det hele i en vinterlig retning.

For selvom vildt ofte bliver ledsaget af tunge, lune og lidt mørke sideretter, så er det trods alt forår, og sommeren lurer lige om hjørnet. Jeg havde lyst til noget lettere – noget friskere – men stadig med et nik til de klassiske kombinationer som passer til vildt. Og så dukkede tanken om en slags sommer-waldorf op.

Resultatet blev en salat, der havde det bedste fra waldorfen – sødme, sprødhed og cremethed – men med et lettere, mere friskt udtryk, som passede perfekt til årstiden og den rosa stegte krondyr filet. Har du lyst til selv at prøve kommer opskriften her (psst… jeg tror også det er en lækker salat til andet end vildt)

 

  

Frisk salat med valnødder, druer og æble

Det skal du bruge 2 personer:

1 hjertesalat

3 spsk. fløde

30 g creme fraiche

2 tsk sukker

2 tsk citronsaft

10 vindruer

1-2 forårsløg

½ æble

1 stængel blegselleri

40 g valnødder

 

Fremgangsmåde

Start med at hælde kogende vand over valnødderne, og lad dem gerne stå i ca. 5 minutter.

Hæld vandet fra, og lad nødderne dryppe godt af. (Dette fjerner den bitre smag fra nødderne.)

 

Pisk fløden til let skum. Vend flødeskummet med creme fraiche, citronsaft og sukker.

Sæt dressingen på køl, mens du forbereder resten. Du kan også sagtens forberede dressingen et par timer før du skal lave salaten.

 

Skær bleg selleri i tynde skiver. Snit forårsløg fint. Halvér vindruerne. Skær æblet i små tern.

Vend vindruer, selleri, forårsløg og æble i dressingen.

Snit hjertesalaten i tynde skiver og anret på et fad.

Put blandingen med dressing, vindruer, forårsløg, æble og selleri ovenpå.

Hak valnødderne groft, og drys dem over salaten.

 

Velbekomme






 


Kommentarer