I mange år har jeg afvist alt, der mindede om en waldorfsalat – uden
egentlig nogensinde at have smagt det. Det var i min ”kræsne periode”, hvor
selleri var noget, jeg ikke brød mig om, og hvor sødt blandet med salt bare
virkede forkert. Derfor har jeg faktisk aldrig lavet en waldorfsalat.
Men da jeg skulle have besøg af en god kollega – en, der ligesom mig går op
i mad og elsker at nørde med råvarer og smag, ville jeg lave noget særligt.
Menuen stod på krondyrfilet, og jeg begyndte at tænke over, hvilket
tilbehør der kunne matche et lækkert og mørt stykke vildtkød uden at trække det
hele i en vinterlig retning.
For selvom vildt ofte bliver ledsaget af tunge, lune og lidt mørke
sideretter, så er det trods alt forår, og sommeren lurer lige om hjørnet. Jeg
havde lyst til noget lettere – noget friskere – men stadig med et nik til de
klassiske kombinationer som passer til vildt. Og så dukkede tanken om en slags
sommer-waldorf op.
Resultatet blev en salat, der havde det bedste fra waldorfen – sødme,
sprødhed og cremethed – men med et lettere, mere friskt udtryk, som passede
perfekt til årstiden og den rosa stegte krondyr filet. Har du lyst til selv at
prøve kommer opskriften her (psst… jeg tror også det er en lækker salat til
andet end vildt)
Frisk salat med valnødder, druer og æble
Det skal du bruge 2 personer:
1 hjertesalat
3 spsk. fløde
30 g creme fraiche
2 tsk sukker
2 tsk citronsaft
10 vindruer
1-2 forårsløg
½ æble
1 stængel blegselleri
40 g valnødder
Fremgangsmåde
Start med at hælde kogende vand over valnødderne, og lad dem gerne stå i
ca. 5 minutter.
Hæld vandet fra, og lad nødderne dryppe godt af. (Dette fjerner den bitre
smag fra nødderne.)
Pisk fløden til let skum. Vend flødeskummet med creme fraiche, citronsaft
og sukker.
Sæt dressingen på køl, mens du forbereder resten. Du kan også sagtens forberede
dressingen et par timer før du skal lave salaten.
Skær bleg selleri i tynde skiver. Snit forårsløg fint. Halvér vindruerne. Skær
æblet i små tern.
Vend vindruer, selleri, forårsløg og æble i dressingen.
Snit hjertesalaten i tynde skiver og anret på et fad.
Put blandingen med dressing, vindruer, forårsløg, æble og selleri ovenpå.
Hak valnødderne groft, og drys dem over salaten.
Velbekomme
Kommentarer
Send en kommentar