Min mor og jeg delte for nylig en Hello Fresh-kasse, mest for at få lidt ny inspiration til tilbehør og smagskombinationer. Det viste sig at være en rigtig god idé – og især én ret satte gang i fantasien. Jeg endte med at genskabe min egen version, hvor de enkle, bagte grøntsager får lov at smelte sammen med den varme bulgur og de lækre krydderier. En nem og farverig ret, som er blevet et fast tilbehør herhjemme.
Har du selv lyst til at forsøge kommer opskriften her:
Ingredienser (2 portioner)
1 rødløg
1 tomat
1 squash
100 g bulgur
Olivenolie
1 tsk. Allround kryderi fra evt. santa Maria
Oregano
basilikum
Timian
Salt og peber
Evt. friskhakket bredbladet persille
Creme fraiche eller youghurt
Citron - du kan bruge citronsaft på flaske
Sådan gør du:
Skær tomat og rødløg i både.
Skær squashen i ca. 1 cm tykke skiver og halver hver skive.
Fordel grøntsagerne på bagepapir, dryp med olivenolie og krydr med allround kryderi, oregano, basilikum, timian, salt og peber.
Bag grøntsagerne i airfryer eller ovn ved 200°C i ca. 20 minutter.
Kog bulguren: Bring 2,5 dl vand i kog, tilsæt 100 g bulgur og lidt salt. Lad det koge i ca. 10 minutter.
Tag 2 spsk youghurt eller cremfraiche. Bland med salt, peber, 1 -2 tsk. citron saft. Bruger du cremfriche istedet for youghurt, så tilsæt en smule sukker for sødme, 1/2 tsk.
Vend de bagte grøntsager, sammen med lidt olivenolie i den varme bulgur og smag til med salt, peber og evt. frisk persille.
Servering:
Brug dresseingen ovenpå bulguren, så man selv kan dosere.
retten er en lækker og alsidig tilbehør, som passer perfekt til både fisk, kylling, oksekød – eller som en let selvstændig ret. Kun fantasien sætter grænser.
Velbekomme

Kommentarer
Send en kommentar