Disse fødselsdagsboller har altid haft en helt særlig plads i mit hjerte.
Allerede som barn fyldte duften af nybagte, bløde boller hele huset, når min papmor lavede dem til fødselsdage. Det var ikke bare boller – det var kærlighed, tradition og glæde på én gang. Jeg kan stadig huske, hvordan jeg stod omkring køkkenbordet og ventede på at de varme boller kom ud af ovnen, så jeg kunne smage.
Opskriften har fulgt mig gennem årene, og den har også fundet vej til mine egne børn.
Når jeg bager til mig selv, ender det ofte med koldthævede boller til hverdag, men når min datter får lov at vælge, er det altid denne fødselsdagsbolle-opskrift, jeg skal finde frem.
At bage dem føles som at sende et lille stykke af barndommens magi videre til næste generation – en tradition der aldrig bliver gammel.
Har du selv lyst til at bage dem kommer opskriften her:
Det skal du bruge: (ca. 12 boller)
2,5 dl vand
50 g gær
50 g sukker
Knivspids salt
2 æg (det ene til pensling)
100 g margarine
Knivspids kardemomme (kan udelades)
600 g hvedemel
Sådan gør du:
Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og salt.
Tilsæt ét æg og smeltet margarine samt kardemomme, hvis du ønsker det.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen godt, til den er smidig.
Lad hæve i 30 minutter.
Del dejen i 4 lige store portioner.
Form hver portion til 3 boller – i alt bliver det ca. 12 boller.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve i ca. 30 minutter.
Pensl bollerne med det sidste æg.
Bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 14 minutter, til de er gyldne og lækre.
Disse fødselsdagsboller er ikke bare boller – de er små stykker historie, kærlighed og barndom, der bliver bragt videre fra generation til generation.
Perfekte til fødselsdage, særlige stunder eller bare en dag, hvor du vil forkæle dem, du holder af.
Velbekomme

Kommentarer
Send en kommentar