Kartoffeltårne med hvidløgssmør, timian og parmesanost

Jeg har aldrig været den store kartoffelspiser, men nogle gange hører de bare til. 

Da jeg skulle have et par gode venner på besøg, ville jeg lave noget, der både smagte lækkert

og så smukt ud på tallerkenen. Resultatet blev disse kartoffeltårne – sprøde, gyldne og med duften af hvidløg og frisk timian. Det er sådan en ret, der får selv mig til at glæde mig til kartofler.

Det skal du bruge (6 tårne):

4 bagekartofler

50 g smør

Flagesalt

2 fed hvidløg

Frisk timian (eller tørret, hvis du ikke har frisk)

Evt. lidt friskrevet parmesan til pynt

6 tandstikkere eller små bambusspyd som du kan klippe ned


Sådan gør du:

Skær kartoflerne i tynde skiver (gerne på mandolinjern).

Læg dem i iskoldt vand i 20 min., og dup dem derefter tørre.

Smelt smør, tilsæt hakket eller presset hvidløg, og lad det brune let.

Læg 6 kartoffelskiver på et stykke bagepapir. Pensl med smør, drys timian og lidt salt.

Byg kartoffeltårnene op gerne med ca. 10 lag. Pensl hvert lag med smør, men krydr kun hvert andet med salt og timian.

Afslut med smør på toppen, salt og timian stik et spyd igennem hvert tårn.

Bag ved 190°C varmluft i ca. 30 min. (evt. i airfryer).

Riv lidt parmesan over de sidste 10 min., og pynt evt. med frisk timian ved servering.


💡 Et tårn pr. person – vil du have flere, så lav bare ekstra.

💡 Du behøver ikke skrælle kartoflerne – bare vask

Velbekomme






Kommentarer