Mmn… jeg elsker brød og ikke mindst duften af nybagt brød –
og så elsker jeg at eksperimentere.
I fredags oppe på arbejdet havde min kollega købt de
lækreste grove håndværkere hos lagkagehuset, som jeg bare måtte forsøge at
lave. Og efter et besøg hos madselskabet i Silkeborg havde jeg provianteret de
lækreste økologiske melsorter og så var det hjem og eksperimentere.
Det er nemt at eksperimentere, man skal bare huske at skrive
ned hvis man rammer det perfekte brød.
Hjemme hos mig er det ofte på slum og derfor ikke hver gang
at brødet smager helt ens – jeg tager det ikke så tungt.
Har du lyst til sselv at forsøge kommer opskriften her…
Det skal du bruge(12 stk.):
6 dl vand.
1 tsk honning
½ pk. gær
280 g. sigtet goldblume
200 g groft ølands hvede
80 g. manitoba mel
1 stor tsk. Malt mel
Hvedemel
Drys:
Hørfrø
Havregryn
Blå birkes
Solsikkefrø
Sesamfrø
Sådan gør du:
Opløs gæren i lunken
vand og tilsæt salt og honning. Derefter kommes melet i. Først special melet,
og derefter almindelig hvedemel.
Dejen skal bare røres
med en stiv grydeske og skal stadig være en smule fugtig så, den klistrer på en
lille smule på fingrene.
Dejen stilles nu til
hævning i køleskabet gerne 2-3 timer eller længere. Inden jeg sætter håndværkerne
på en bageplade blander jeg alle kernerne i en dyb tallerken til drys udenpå
håndværkerne. Inden jeg går i seng tager jeg en ske og tager en klump dej som
jeg putter ned i tallerkenen med kerner og drysser kerner ovenpå , så dejen
ikke klistrer på fingrene og derefter sætter jeg den på bagepladen.
Herefter sætter jeg
bagepladen på køl og lader hæve natten over. Det er enmt og enkelt og om
morgenen når jeg står op, tager jeg håndværkerne ud af køleskabet og stiller
dem til hævning lunt, indtil ovnen bliver varm.
Skal bage ca. 20 min. Ved
210 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar