fredag den 13. maj 2016

Hvid chokoladeparfait med mazarinbund

Denne is dessert er min favorit is dessert - jeg elsker hvid chokolade og marcipan.
Opskriften er en jeg fået af min fætter som havde lavet desserten til vores traditions rige julefrokost 2. juledag, hvor der altid serveres forskellige islagkager.

Har du lyst til selv at forsøge kommer opskriften her...

Det skal du bruge:

Bund:
100 g sukker
100 g macipan
100 g smør
2 æg

Parfait:
100 g hvid chokolade
50 g sukker
4 æggeblommer
korn af 1 vaniljestang
2 dl piskefløde
1 dl creme fraiche 38 %



Sådan gør du:

Bund
pisk sukker, marcipan og smør godt sammen. Tilsæt derefter æggene 1 af gangene til det bliver en luftig masse. Bag i springform med bagepapir i bunden på 175 g. i 15 min

Parfait:
Smelt chokoladen ved svag varme over vandbad, eller lige som jeg i en chokolade smelter.
Skærn vaniljestangen op og fordel vaniljen i sukkeret og pisk begge dele luftigt med æggeblommerne. Pisk den smeltede chokolade i æggesnapsen. Pisk fløden stiv og pisk derefter crem fraichen i fløden. Vend forsigtigt flødemassen i æggesnapsen. Fyld parfaiten på mazarinbunde og stil i fryseren i min 3 timer.

Tag gerne ud ca. 30 min før servering og pynt med hakkede pistasie nødder.

Velbemme



Ingen kommentarer:

Send en kommentar