torsdag den 22. december 2016

Pommes Ana



Står du lige og mangler en ide til tilbehør til nytårsaften, er denne opskrift helt perfekt.
Den er nem at gå til og kan tilberedes dagen før, så man ikke skal stresse i køkkenet på selve dagen.


Det skal du bruge (10 personer):


2 kg kartofler
8 forårsløg
1 stort rødløg
Parmesanost
400 g smør
Muscat nød
Salt og peber

Bagepapir


Sådan gør du:


Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver på mandolinjern.
Smelt smøret ved svag varme og bland og forårsløg i. fordel kartoflerne i en bradepande i tynde lag med smør og løg imellem. Når alle lagene er lagt drysses med salt og peber, samt muskatnød.
Bages i ca.2 timer ved 130 grader


Kartoflerne tages ud af ovnen og der lægges noget tungt ovenpå for at sætte kartoflerne i spænd. Stil dem på køl til dagen efter.
Kartofler løsnes og skæres ud til firkanter eller hvad man ellers lyster. Herefter drysses de med parmesan ost og lunes i ovnen inden servering.


Velbekomme



Ingen kommentarer:

Send en kommentar