Citronfromage bringer mig altid tilbage til min barndom,
hvor det var min bedstemor, der stod for at lave den. Jeg husker tydeligt,
hvordan hun altid tilberedte den med omhu, og den var en fast del af
dessertbordet ved de specielle lejligheder. Som barn var jeg dog ikke den store
fan af citronfromage – jeg kunne aldrig rigtig forstå, hvorfor folk elskede den
så meget.
Pynt:
Pisket flødeskum
Fintrevet citronskal
Finthakkede pistacienødder, usaltede
Sådan gør du:
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i ca. 15
minutter.
Lav æggesnapsen:
Pisk æggeblommer, sukker og citronskal sammen, til
blandingen bliver lys og luftig.
Pisk fløden til en blød skum i en anden skål.
Smelt husblassen:
Smelt de udblødte husblasblade i en lille gryde ved lav
varme. Hold øje – det tager kun få sekunder. Den smule vand, der hænger ved
husblassen, hjælper med at kontrollere smeltningen. Fjern straks gryden fra
varmen, når husblassen er smeltet.
Hæld citronsaften i husblassen lidt ad gangen, mens du rører
godt med en ske. Det sikrer, at blandingen forbliver glat og fri for klumper.
Tilsæt flødeskummet lidt ad gangen og vend det forsigtigt i.
Til sidst vendes de piskede æggehvider i blandingen. Sørg
for at blande det hele grundigt, men skånsomt, så du bevarer luften i fromagen.
Anretning:
Fordel citronfromagen i 6 portionsglas. Glat overfladen ved
forsigtigt at banke glassene mod bordet, eller brug bagsiden af en varm ske.
Dæk glassene med film eller låg og sæt dem på køl i mindst 2 timer – gerne
natten over.
Kommentarer
Send en kommentar