Frisk rødkåls- og glaskålssalat

Jeg stiftede for nylig bekendtskab med glaskål for allerførste gang. Min mor havde inviteret mig over at spise, og her stod den på fisk med denne lækre salat med glaskåk, dog  snittet en lille smule grovere end jeg gør i min opskrift.

Jeg blev faktisk overrasket over, hvor sprød og mild en grøntsag det er – og naturligvis måtte jeg hjem og forsøge mig med min egen version. Det blev til denne simple, friske og virkelig lækre salat, som jeg varmt kan anbefale.


har du lyst til at forsøge kommer opskriften her:


Ingredienser (2/3 portioner):

1 glaskål (skrællet)

150 g rødkål

1/2 limefrugt

1 stort forårsløg (eller 2 små)

1 spsk. olivenolie

Salt

Peber


Sådan gør du:

Snit rødkålen helt fint.

Skræl glaskålen og snit den i fine strimler (tykkelsen kan du justere efter temperament).

Bland rødkål og glaskål i en skål.

Snit forårsløgene fint og vend dem i salaten.

Dryp godt med olivenolie over, og krydr med salt og peber.

Pres al saften fra den halve lime ud over salaten.

Hvis du har lyst, kan du lægge de pressede limebåde ned i salaten, mens den trækker – det giver en ekstra frisk citrusduft.


Salaten er perfekt som sprødt tilbehør til både fisk, kylling eller en vegetarisk ret med lidt tyngde.

 Og glaskål… ja, den får helt sikkert lov at komme med i mit køkken fremover.




Kommentarer